Keresési feltételek
Njivice
2 felnőtt
Szűrés fontosság szerint

Njivice - Njivice

KRK-SZIGET, NJIVICE
Krk város 19 km, Baška 35 km
Njivice - Budapest: 510 km


Krk-sziget

Az enyhe éghajlata, buja növényzete és a Kvarner-öbölbeli kedvező elhelyezkedése miatt mindig is Arany szigetnek titulált Krk az Adria legnagyobb szigete. Közelsége és a szárazfölddel egy híddal történő összekötöttsége vonzó üdülőhellyé teszi. 

Krk a kultúra és az írásbeliség bölcsője, amiről számos műemlék, múzeum, szakrális építmény - Krk város középkori városmagja, a baškai kőtábla Jurandvorban, ferencesrendi kolostor Košljun szigetén - tanúskodik. 

Az öko-projekteknek és a környezet tisztaságának és védelmének érdekében folytatott tudatos gondoskodásnak köszönhetően Krk egyben a kék zászlók szigete is, melyek Krk városban, Malinskában, Njivicében, Vrbnikben és Šiloban, valamint Punatban jelzik a tiszta környezetet.

Njivice igen vonzó turisztikai célpont. Krk-sziget északnyugati részén az Omišaljt Krk városával összekötő út mellett fekszik. A település központjában helyezkedik el a kis kikötő, melynek mindkét oldalán strandok húzódnak. Itt zajlik Njivice központi élete, ahol számos étterem, kávézó és cukrászda található.

Aprókavicsos és köves strandok váltakoznak a településen. Számos sportolási-szabadidős tevékenységet kínál. A nyári éjszakákon hagyományos folklórprogramok szórakoztatják a közönséget.

A Poje nevű határrészén 2005-ben kiásott „villa rustica” feltárásának eredményei igazolják, hogy Njivice területe már a 2. században lakott volt.
Az épület valószínűleg a közeli Fulfinum városához tartozott.  A település első írásos említése Frangepán Jánosnak egy 1474-ben kelt adománylevelében történt.  Njivice évszázadokig csak kis halászfalu volt, lakói a halászat mellett főként olajbogyó termesztéssel, állattenyésztéssel és erdőgazdálkodással foglalkoztak.

Napjanikban Njivice már a Krk-sziget egyik legjelentősebb idegenforgalmi központjává nőtte ki magát.

 

Njivice szállás ajánlatok

Nem található rekord