Szállás ajánlat

Színház és Margit-sziget PROGRAM

Pozíció

Szélesség: 47.563235 Hosszúság: 19.067602
Színház és Margit-sziget PROGRAM *****

Szállásleírás

 

BUDAPEST / MARGIT-SZIGET ÉS SZÍNHÁZ...

 

2020.05.02. szombat
Pécsi indulású, egynapos buszos kirándulás Margit-szigeti városnéző sétával és egy kiváló vígjáték!


pécsi indulás, autóbusszal            15 900 Ft/fő
egyéni utazással, csak program      7 900 Ft/fő

 

Szeretne eltölteni szórakozással és kikapcsolódással egy kellemes napot?
Ha igen, akkor jó helyen jár!
Csatlakozzon hozzánk és élvezze idegenvezetőnk kalauzolásában Budapest legszebb parkjának látnivalóit. Baráti társaságoknak, munka-közösségeknek és nyugdíjas kluboknak különösen ajánlott program! Utazhat autóbusszal vagy egyénileg!

 

PROGRAM:

 

Városnéző séta Budapesten helyi idegenvezetővel, 10:00-13:00 óráig a Margit-szigeten!
A Margit-sziget kulturális és történelmi szempontból is nagyon izgalmas. Pest és Buda között a Duna ölelésében fővárosunk legkedveltebb látványossága. A sziget története a római uralomig nyúlik vissza, bár csak 1225-ből fennmaradt oklevél említi először. A Zöld zátony fái alatt barangolva - ahol Arany János is szívesen töltötte idejét - megtudjuk mikor és miért nevezték el a szigetet Árpád-házi Szent Margitról, hogy nyerte el a mai formáját és hol volt a johanniták vára. Az egykori lóvasút pályája mentén megkeressük a három szerecsendiófát, a 7 testvért, a több mint 6 méter törzs-körméretű ősplatánt. A XIX. század végén még hittek a Sziget gyógyító erejében. Krúdy Gyula is így gondolta, aki az 1910-es években sokat betegeskedett.
A Margit-sziget gyógyító képességeiről a Mai Margit-sziget című novellájában így írt: „És végigjártam magam is a Margitszigetet, amint azt a főtisztelendő úr tanácsolta mindazoknak, akik már nem bíznak sem magukban, sem orvosaikban, de már orvosságaikban sem.”
A sziget csodálatos és városi környezetben ritka flóráján és faunáján kívül, még számos érdekességgel ismerkedünk meg: Japán kert, Grand Hotel, Thermal Hotel, Domonkos rendi kolostorrom, Víztorony, Ferences romok, Palatinus Strandfürdő, Hajós Alfréd Sportuszoda, Rózsakert,  Kis- és Nagyrét, valamint a szigeti Vadasparkot.
A séta az Árpád-hídnál lévő Zenélő kúttól indul és a Margit-hídnál lévő Szökőkútnál ér véget.

 

Turay Ida Színház
"A férfiak a fejükre estek"

A színdarabról, zenés vígjáték két részben:

Fantasztikus színésznők énekelnek ebben a szenvedélyes és rendkívül mulatságos szakítás történetben! Az új zenés vígjátékban három becsapott, kijátszott és megalázott válófélben lévő feleséget alakítanak. De vajon tűri ezt három nő? Hagyja? Elviseli ezt a helyzetet? Vagy a sarkukra állnak és visszavágnak? Esetleg megbosszulják?
Sok kacagásra készülhet a néző mert itt aztán minden lesz!
A nevetéstől a rekeszizmok garantáltan elfáradnak! 
Szereposztás:
Détár Enikő, Sztárek Andrea, Xantus Barbara, Nyírő Bea, Pásztor Máté, Győry Péter, Frech Zoltán...


A részvételi díj tartalmazza:
● utazást légkondicionált autóbusszal Pécsről vagy a választható felszállási helyekről ● csoportkísérőt ● helyi idegenvezetővel a Margit-sziget megtekintését ● a Turay Ida Színházban a "A férfiak a fejükre estek" című előadás megtekintését 15:00 órai kezdettel

A részvételi díj nem tartalmazza:
● a kötelező útlemondási biztosítást, amely a díj 1,6%-a

 

Egyéb fontos információk:
jelentkezni legkésőbb 2020.04.01-ig, illetve a szabad férőhelyek függvényében lehetséges az utazás minimum 40 fő jelentkező esetén kerül indításra ● jelen utazás esetén a részvételi díj fizetési és útlemondási feltételek eltérnek az ÁSZF-ben rögzített általános feltételektől

 

Útvonalak és felszállási lehetőségek:
Pécs - Pécsvárad - Bonyhád - Szekszárd - M6 autópálya vonalán a benzinkutakon - Paks - Dunaújváros

Autóbusz ülőhely foglalási lehetőség - indulástól eltérő felszállási hely:
Kívánság szerinti ülőhely az autóbuszon 1 500 Ft/fő felár ellenében kérhető - a kérést foglaláskor az ülőhely megjelölésével az egyéb rovatba szíveskedjen beírni.
Amennyiben nem az indulóponton szeretne felszállni, kérjük az egyéb rovatban szíveskedjen megadni a fenti felszállóhelyek egyikét.

 

FONTOS: Foglalásnál a lenti FOGLALÁSI ADATOK  boxban a dátumoknál a következő időpont beállítások szükségesek: Naptól 2020.05.01., Napig: 2020.05.02..
A program nem tartalmaz szállást, egy napot a helyes kalkuláció beállítása miatt szükséges megadni.

 


 

Szolgáltatás

  • csoportos utak

Választható szobák

Foglalási adatok

Csak program május 02.
Útlemondási biztosítás  Szeretnék baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni

Megrendelő adatai

a *-gal jelölt mezők kitőltése kötelező
Vevő cím adatok
Számlázási cím megegyezik a lakcímmel
Vevő számlázási cím adatok

Utasok adatai

Általános Szerződési feltételek letöltése

Útlemondási és bbp. biztosítási feltételek

Baleset-, betegség és poggyászbiztosítási szabályzat letöltése (pdf)

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy az Utazási Szerződés megkötése előtt az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá a Groupama Biztosító útlemondási biztosítási feltételeit megismertem azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.

*

A weboldalon elérhető adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Kijelentem, hogy az abban foglaltakat megismertem, megértettem, a személyes adataim kezeléséhez hozzájárulásomat adtam.

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy a Groupama Biztosító baleset-, betegség és poggyászbiztosítási feltételeit megismertem, azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.