Szállás ajánlat

OLIVASZÜRET 2020 PROGRAM

Pozíció

Szélesség: 45.019685 Hosszúság: 14.630971
OLIVASZÜRET 2020 PROGRAM ***

Szállásleírás


OLÍVASZÜRET A TENGERPARTON  

Egy eredeti olívaszüret, az Észak-Adriai régióban: Rijeka, Pula, Rovinj, Krk-szigeti kirándulásokkal fűszerezve!


Tudta Ön, hogy a horvát olíva a világon a legjobb minőségűek között van számon tartva?
Nos ha nem, akkor most mindent megtudhat róla és igazán minőségi, finom, nem utolsó sorban pedig rendkívül egészséges készlettel fel is tankolhatja kamráját!
Kirándulásunk során látogatást teszünk a Kvarner-öböl fővárosának számító Rijekában, ellátogatunk a pulai arénához és Rovinj festői, félszigetre épült óvárosa sem marad ki!
Ami a gasztronómiát illeti, részt veszünk egy tradicionális olívaszüreten ebéddel, ahol sok hasznos dolgot tudunk meg az előállítással, ízesítéssel, gyártással kapcsolatban.
Csatlakozzon Ön is olívaszüreti programunkhoz! Ha már volt velünk mandarint szüretelni, azért, ha pedig még nem, akkor azért is javasoljuk olívaszüret programunkat, amelyen a kikapcsolódás, feltöltődés és gasztronómia jegyében az Észak-Adriai régiók legszebb és leggazdagabb történelmi helyszínei kerülnek felfedezésre!

 

2020.10.15-18. 3 éj / 4 nap


Indulási helyek és részvételi díjak:

Pécsi indulás     74 700 Ft/fő félpanzióval
Budapesti indulás 78 900 Ft/fő félpanzióval

 


PROGRAM:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, majd utazás Rijekáig, ahol sétánk során megtekintjük a Kavrenr-öböl és az egykori monarchiabeli kikötőváros központját. Ezután Krk-szigetre utazunk, ahol  a nem hétköznapi látképpel rendelkező Punat településen töltjük az éjszakát.
A szobák átvétele után szabadidő egy kellemes tengerparti sétához, majd vacsora és éjszakázás a szállodában.

2. nap:
A reggelit követően a közeli olívaültetvényre látogatunk, ahol a köszöntőitalt követően a helyiek bemutatják az olívaszedés technikáját és az ültetvényt, amelyen megkezdődik a szüret. A szüretet követően betekintést kapunk a olíva feldolgozásába a helyi kis üzemben, ahol néhány féle olívaolajat is megkóstolunk, így vásárlás előtt mindenki könnyen eldöntheti melyik számára a legfinomabb!
A programot követen egy helyi, tradicionális ún. falusi ebéden veszünk részt, melyen kolbász, parázson sült hús, káposzta és burgonya kerül felszolgálásra.
A szüreti programot követően nem ér véget a nap, az ínyenceket fakultatív program keretében egy védett, több aranyéremmel díjazott helyi sonka kóstolóra invitáljuk, ahol a mediterrán  sonkakészítés fortélyainak megismerése mellett a kis üzem megtekintésére is sor kerül, de vásárlásra is lesz lehetőség (a kóstoló tartalma: házi pálinka, krki sonka (prsut), házi sajt, sonkakrém, olívabogyó, uborka, házi kenyér, 1 dl minőségi bor).
Aki nem vesz részt a sonka-programon, az a kóstoló ideje alatt a sziget névadó településének, azaz Krk város nevezetességeivel ismerkedhet egyéni séta során.
A programot követően visszatérünk a szállodába, ahol egy kis szabadidő áll rendelkezésre, majd  vacsora és éjszakázás következik.
3. nap: A reggelit követően a Kvarner-öböl évszázadok óta legkedveltebb nyaralóhelyének számító Opatija felé vesszük az irányt, majd Pula városába utazunk, ahol rövid látogatásunk során megtekintjük a tengerparton fekvő, Vespasianus császár alatt épített, négszintes, 20 000 főt befogadó napjainkban is jó állapotban fennmaradt római amfiteátrumot, amely ma koncertek, fesztiválok és kultúrprogramoknak ad helyet, egykor pedig számos gladiátorviadal helyszíne volt.
Az amfitátrum megtekintését követően, az Isztria-félsziget legszebb városába, a festő Rovinjba látogatunk, ahol megtekintjük a félszigetre épült óvárost, valamint a város védőszentjéről elnevezett Szent Eufémia templomot, amelynek hatvan méter magas tornyából csodás panoráma nyílik a környező szigetekre és a városra. Megismerjük a város, és Szent Eufémia történetét akinek szarkofágja is megtekinthető a templomban. Délután szabadidő Rovinjban, sétáláshoz az óváros zeg-zugos utcáin és sikátoraiban, ebédhez, vásárláshoz, majd az esti órákban visszaérkezés a szállodába, vacsora, éjszakázás.
4. nap: A reggelit követően hazaindulunk, érkezés az éjszakai/éjjeli órákban várható.

 

 A részvételi díj tartalmazza:
● az autóbuszos utazást ● magyar nyelvű csoportkísérőt és idegenvezetést az út során ● 3 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában (ide kattintva nézheti meg) ● svédasztalos félpanziót ● a szállodában érkezéskor köszöntőitalt és egy zenés gálavacsorát ● szürettel és ebéddel egybekötött kirándulást az olívaültetvényre, olívaszüreti programot, családi üzemlátogatást kóstolóval ● kirándulást Rovinjba, az óváros megtekintését ● kirándulást Pulába az amfiteátrumhoz ● üdülőhelyi illetéket

A részvételi díj nem tartalmazza: 
a pulai amfiteátrum helyszínen fizetendő belépődíját, amely 50 Kuna/fő az útlemondási biztosítást (1,6%) a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, amely 2 040 Ft/fő az utazás egészére a fakultatív sonkakóstoló díját amely 3500 Ft/fő - a sonkakóstolón való részvételi szándékot kérjük a megrendelőlapon az egyéb mezőbe szíveskedjen beírni

 

Egyéb fontos információk:
jelentkezni 2020.08.01-ig illetve a a szabad férőhelyek függvényében lehetséges az utazás minimum 35 fő jelentkező esetén kerül indításra ● az utazáson való részvételhez személyi igazolvány elegendő ● jelen utazás esetén a részvételi díj fizetési és útlemondási feltételek eltérnek az ÁSZF-ben rögzített általános feltételektől ● egyágyas szoba felár ellenében foglalható ● háromágyas szoba foglalható (az utas nevét/születési idejét kérjük foglalásnál az egyéb rovatba beírni) ● társítás kérhető

 

Útvonalak és felszállási lehetőségek:
BUDAPEST • M7 autópálya útvonalán a benzinkutakon Székesfehérvár Siófok Balatonlelle
PÉCS Szentlőrinc - Szigetvár - Barcs vagy Szentlőrinc - Szigetvár - Kaposvár

Autóbusz ülőhely foglalási lehetőség - indulástól eltérő felszállási hely:
Kívánság szerinti ülőhely az autóbuszon 1 500 Ft/fő díj ellenében kérhető - a kérést foglaláskor az ülőhely megjelölésével az egyéb rovatba szíveskedjen beírni.
Amennyiben nem az indulóponton szeretne felszállni, kérjük az egyéb rovatban szíveskedjen megadni a fenti felszállóhelyek egyikét.

 

FONTOS: Megrendelésnél a foglalási adatok kék mezőben a felszállási hely szerinti szobatípus kiválasztását követően a dátumoknál az alábbi időpontok megadása szükséges:

naptól: 2020.10.15., napig: 2020.10.18.

 


 

 

Szolgáltatás

  • csoportos utak

Tengertől való távolság

  • 0-100 m

Választható szobák

Foglalási adatok

Budapesti indulás kétágyas szoba
park felöli, hajszárító, wi-fi, kisméretű hűtő, tv, zuhanyzós fürdőszoba, légkondícionált
Útlemondási biztosítás  Szeretnék baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni

Megrendelő adatai

a *-gal jelölt mezők kitőltése kötelező
Vevő cím adatok
Számlázási cím megegyezik a lakcímmel
Vevő számlázási cím adatok

Utasok adatai

Általános Szerződési feltételek letöltése

Útlemondási szabályzat letöltése (pdf)

Baleset-, betegség és poggyászbiztosítási szabályzat letöltése (pdf)

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy az Utazási Szerződés megkötése előtt az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá a Groupama Biztosító útlemondási biztosítási feltételeit megismertem azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.

*

A weboldalon elérhető adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Kijelentem, hogy az abban foglaltakat megismertem, megértettem, a személyes adataim kezeléséhez hozzájárulásomat adtam.

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy a Groupama Biztosító baleset-, betegség és poggyászbiztosítási feltételeit megismertem, azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.