Keresési feltételek
Isztria
2 felnőtt
Szűrés fontosság szerint

Privlaka - Privlaka

PRIVLAKA /Zaton 8 km, Zadar 15 km/

Privlaka - Budapest: 639 km

 

Privlaka – a Zadari Riviéra hangulatos halász- és üdülőhelye. Nin és Vir-sziget között, egy félszigeten, Zadar történelmi városának közelében helyezkedik el, partjait három oldalról mossa a tenger. Számos homokos öblének (ahol néhány helyen még gyógyiszap is található) köszönhetően a turisták körében is vonzó üdülőhely. A helyi gyógyhatású fekete iszap gyógyírként hat az olyan egészségügyi problémákra, mint az asztma, a reuma és az ízületi bántalmak. Gyönyörű homokos strandjai, titokzatos öblei, sekély és langymeleg tengere paradicsomi állapotokat teremtenek a családi nyaraláshoz.

Privlaka sekély tengerparti fekvése, termékeny földje, ivóvízben való bősége, amelyet a területén található számos kút is jelez már az őskortól fogva letelepedésre vonzotta az embert. Ezt igazolja az itt talált számos régészeti lelet. A feltárások megerősítették egy korakeresztény templom létezését is. A település első írásos említése még 1296-ból származik, amikor a nini Mir fia a zárai Ivan kéri Tarallo Henrik zárai jegyzőt, hogy állítson össze számára egy végrendeletet, melyben többek között „Vinea mea de Privlaka” (az én privlakai szőlőm) kifejezés is szerepel. Története során hajósok, halászok, homokszedők (sabunjari) települése volt.

A hely nevezetességei maguk a vidék szorgos lakói – a sabunjarik (homokszedők), akik arról váltak híressé, hogy kínkeserves munkával szedték ki a tengerből a homokot, melyből felépíttették Zadar fehér városát. Számos kút, melyek közül a legismertebb a megénekelt Sokolar, van szétszórva a településen és a régészeti leletek mellett a terület korai benépesítéséről tanúskodnak.


Privlaka szállás ajánlatok

Nem található rekord