Keresési feltételek
Lopar
2 felnőtt
Szűrés fontosság szerint

Lopar - Lopar

RAB-SZIGET, LOPAR

Rab város 13 km, Mišnjak - Stinica kompátkelő 22 km
Lopar - Budapest: 570 km


Rab-sziget

A sziget alapjában véve karszthegység, egy része mediterrán fenyőerdőkkel borított, másik része kopár kőrengeteg. A délnyugati Kalifront-félsziget majdnem teljes területe fenyvesekkel borított, ez a sziget legérintetlenebb területe. Rab klímája mediterrán, ezért a nyarak nagyon, a telek viszont enyhék. A szigeten végighúzódó Kamenjak vonulata megvédi a délnyugati területeket a szárazföld felől érkező bórától. A sziget csak hajóval és komppal közelíthető meg. Rendszeres kompjárat közlekedik Stinica és a sziget déli csücske között (Mišnjak), valamint az északi Lopar és a Krk szigeti Baška között.

A sziget eredeti neve Arba volt (jelentése "sötét, erdővel borított"), melyet az itt élő liburniai törzsek adták a szigetnek. A ma használatos Rab nevet a szigeten először a VII. században letelepült szlávok használták.

Rab - festői sziget a Kvarner-öbölben. A keleti partjain meredező éles kőszirtjeinek, illetve enyhe homokos strandjainak és a bozótossal és a mediterrán tölgyerdőkkel borított hegyoldalainak kontrasztjai teszik különlegessé. Legnagyobb városa és kikötőhelye Rab, de a szigeten van még jó pár idillikus, öböllel rendelkező település is, úgy mint: Lopar, Supetarska Draga, Kampor, Barbat és Banjol. Rab az ókortól napjainkig terjedő kultúra, a gyönyörű tájak, a hosszú és kellemes sétautak szigete.

 

Lopar a sziget legelszigeteltebb települése. Ezt ellensúlyozza a kiváló környezete, a 22 gyönyörű homokos strandja, a kellemes klímát biztosító fenyőerdők – ezek tették a gyermekes turisták kedvelt célpontjává. Legnagyobb és legismertebb strandja a 1,5 km hosszú, nagyon sekély – akár 500 m-re is „begyalogolhatunk” úszás nélkül- Paradicsom-strand (Rajska plaža),mely mellett a San Marino üdülőtelepülés található. A főszezonban nehéz itt akár egy törölközőnyi helyet is találni, lévén a Rabon tartózkodó turisták mint egy fele itt fürdőzik.

A sziget északi része számos elzárt, szintén homokos partú öblöt rejt, mely kedvenc célpontja a hajós turistáknak. Az egyik ilyen öböl mentén naturista strand (Sahara, Ciganka, Stolac) is található.

A közeli Lučica kikötő mint egy száz hajót képes befogadni és innen indulnak a közeli strandokra, illetve a Sv. Grgur, Goli otok, Baška és Košljun-szigetecskékre irányuló kirándulóhajók is.

 

Lopar szállás ajánlatok

Nem található rekord