Szállás ajánlat

OLIVASZÜRET AZ ADRIÁN PROGRAM

Pozíció

Szélesség: 45.016439 Hosszúság: 14.630199
OLIVASZÜRET AZ ADRIÁN PROGRAM ***

SzállásleírásOLÍVASZÜRET AZ ADRIÁN

Egy eredeti olívaszüret az Észak-Adriai régióban:
Rijeka, Pula, Rovinj, Krk-szigeti kirándulásokkal fűszerezve!


Tudta Ön, hogy a horvát olíva a világon a legjobb minőségűek között van számon tartva?
Nos ha nem, akkor most mindent megtudhat róla és igazán minőségi, finom, nem utolsó sorban pedig rendkívül egészséges készlettel fel is tankolhatja kamráját!
Kirándulásunk során látogatást teszünk a Kvarner-öböl fővárosának számító Rijekában, ellátogatunk a pulai arénához és Rovinj festői, félszigetre épült óvárosa sem marad ki!
Ami a gasztronómiát illeti, részt veszünk egy tradicionális olívaszüreten ebéddel, ahol sok hasznos dolgot tudunk meg az előállítással, ízesítéssel, gyártással kapcsolatban.
Csatlakozzon Ön is olívaszüreti programunkhoz! Ha már volt velünk mandarint szüretelni, azért, ha pedig még nem, akkor azért is javasoljuk olívaszüret programunkat, amelyen a kikapcsolódás, feltöltődés és gasztronómia jegyében az észak-adriai régiók legszebb és leggazdagabb történelmi helyszínei is felfedezésre kerülnek!

 

2022.10.13-16.
3 éj / 4 nap
félpanzióval


Indulási helyek és részvételi díjak:

Pécs indulás     91 200 Ft/fő félpanzióval
megtelt
Kaposvári indulás*     97 200 Ft/fő félpanzióval megtelt
Budapesti indulás     106 800 Ft/fő félpanzióval 4 hely
Szolnoki indulás 
106 800 Ft/fő félpanzióval 4 hely

 


PROGRAM:

1. nap: Indulás a reggeli órákban, majd utazás Rijekáig, ahol sétánk során megtekintjük a Kvarner-öböl és az egykori monarchiabeli kikötőváros központját. Ezután Krk-szigetre utazunk, ahol a nem hétköznapi látképpel rendelkező Punat településen töltjük az éjszakát. A szobák átvétele után szabadidő egy kellemes tengerparti sétához, majd vacsora és éjszakázás a szállodában.
2. nap:
A reggelit követően a közeli olívaültetvényre látogatunk, ahol a köszöntőitalt követően a helyiek bemutatják az olívaszedés technikáját és az ültetvényt, amelyen megkezdődik a szüret illetve az olíva üzem megismerse. A szüret során megtudjuk az olíva feldolgozásának módját, majd  a szüretet követen egy ebéd következik, melyen parázson sült hús, káposzta és burgonya, víz és bor kerül felszolgálásra. A szüret végeztével hangulatunk alapján két program közül is választhatunk: Krk városba megyünk busszal egy város sétára, vagy sétahajózunk a festő öbölben és Košljun- sziget körül.
Az ínyenceket fakultatív program keretében egy védett, több aranyéremmel díjazott helyi sonka kóstolóra invitáljuk, ahol a mediterrán  sonkakészítés fortélyainak megismerése mellett a kis üzem megtekintésére is sor kerül, de vásárlásra is lesz lehetőség (a kóstoló tartalma: házi pálinka, krki sonka (prsut), házi sajt, sonkakrém, olívabogyó, uborka, házi kenyér, 1 dl minőségi bor). A nap végén követően visszatérünk a közeli szállodába, ahol egy kis szabadidő áll rendelkezésre, majd  vacsora, pihenés és éjszakázás következik.
3. nap: A reggelit követően a Kvarner-öböl évszázadok óta legkedveltebb nyaralóhelyének számító Opatija felé vesszük az irányt, majd Pula városába utazunk, ahol rövid látogatásunk során megtekintjük a tengerparton fekvő, Vespasianus császár uradalma alatt építetett, négszintes, 20 000 főt befogadó napjainkban is jó állapotban fennmaradt római amfiteátrumot, amely ma koncertek, fesztiválok és kultúrprogramoknak ad helyet, egykor pedig számos gladiátorviadal helyszíne volt.
Az amfitátrum megtekintését követően, az Isztria-félsziget legszebb városába, a festő Rovinjba látogatunk, ahol megtekintjük a félszigetre épült óvárost, valamint a város védőszentjéről elnevezett Szent Eufémia templomot, amelynek 60 méter magas tornyából csodás panoráma nyílik a környező szigetekre és a városra. Megismerjük a város, és Szent Eufémia történetét akinek szarkofágja is megtekinthető a templomban. Délután szabadidő, mely során a szép óváros zeg-zugos utcáin és sikátoraiban sétálhatunk, ebédelhetünk valamely hangulatos étteremben. Az esti órákban visszaérkezés a szállodába, vacsora, éjszakázás.
4. nap: A reggelit követően hazaindulunk, érkezés az indulási várostól függően a késő délutáni/éjszakai órákban várható.

 

 A részvételi díj tartalmazza:
● az autóbuszos utazást
● magyar nyelvű csoportkísérőt és idegenvezetést az út során
● 3 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában (ide kattintva nézheti meg)
● svédasztalos félpanziót
● a szállodában érkezéskor köszöntőitalt és egy este zenés gálavacsorát 
● szürettel és ebéddel egybekötött kirándulást az olívaültetvényre, olívaszüreti programot
● minden utas részére 2,5 dcl extra szűsz olívaolaj ajándék
● buszos kirándulást Pulába az amfiteátrumhoz
● buszos kirándulást
Rovinjba és az óváros megtekintését
● üdülőhelyi illetéket


A részvételi díj nem tartalmazza: 
a pulai amfiteátrum helyszínen fizetendő fakultatív belépődíját, amely 70 Kuna/fő
a fakultatívan köthető útlemondási biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, amely 2 040 Ft/fő az teljes egészére
fakultatív hajókázást az olívaszüretet követően, amely 7,00 Euro/fő
a fakultatív sonkakóstoló díját amely 3 500 Ft/fő - a sonkakóstolón való részvételi szándékot kérjük a megrendelőlapon az egyéb mezőbe szíveskedjen beírni

 

Egyéb fontos információk:
jelentkezni a szabad férőhelyek függvényében lehetséges
az utazás minimum 35 fő jelentkező esetén kerül indításra
● jelen utazás esetén a részvételi díj fizetési és útlemondási feltételek eltérnek az Ászf-ben rögzített általános feltételektől
● egyágyas szoba 20 000 Ft/fő felár ellenében foglalható
● háromágyas szoba foglalható (az utas nevét/születési idejét kérjük foglalásnál az egyéb rovatba beírni)
● utastársítás kérhető

 

Útvonalak és felszállási lehetőségek:
PÉCS Szentlőrinc Szigetvár Barcs vagy Pécs Szentlőrinc  Szigetvár Kaposvár Nagykanizsa Letenye
*KAPOSVÁR előfordulhat, hogy a kaposvári indulás Kaposvár - Pécs vagy Szigetvár - Kaposvár gyors transzferrel kerül kivitelezésre
BUDAPEST Székesfehérvár M7 autópálya Letenye
KECSKEMÉT SZOLNOK BUDAPEST Székesfehérvár M7 autópálya Letenye

Autóbusz ülőhely foglalási lehetőség - indulástól eltérő felszállási hely:
Kívánság szerinti ülőhely az autóbuszon 1 000 Ft/fő díj ellenében kérhető - a kérést foglaláskor az ülőhely megjelölésével az egyéb rovatba szíveskedjen beírni.
Amennyiben nem az indulóponton szeretne felszállni, kérjük az egyéb rovatban szíveskedjen megadni a fenti felszállóhelyek egyikét.

 

FONTOS: Megrendelésnél a foglalási adatok kék mezőben a felszállási hely szerinti szobatípus kiválasztását követően a dátumoknál az alábbi időpontok megadása szükséges:

naptól: 2022.10.13., napig: 2022.10.16.

 


 

 

Szolgáltatás

  • csoportos utak

Tengertől való távolság

  • 0-100 m

Választható szobák

Foglalási adatok

Pécsi indulás kétágyas szoba
park felöli, hajszárító, wi-fi, kisméretű hűtő, tv, zuhanyzós fürdőszoba, légkondícionált
Útlemondási biztosítás  Szeretnék baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni

Megrendelő adatai

a *-gal jelölt mezők kitőltése kötelező
Vevő cím adatok
Számlázási cím megegyezik a lakcímmel
Vevő számlázási cím adatok

Utasok adatai

Általános Szerződési feltételek letöltése

Útlemondási és bbp. biztosítási feltételek

Baleset-, betegség és poggyászbiztosítási szabályzat letöltése (pdf)

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy az Utazási Szerződés megkötése előtt az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá a Groupama Biztosító útlemondási biztosítási feltételeit megismertem azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.

*

A weboldalon elérhető adatkezelési tájékoztatót elolvastam. Kijelentem, hogy az abban foglaltakat megismertem, megértettem, a személyes adataim kezeléséhez hozzájárulásomat adtam.

*

Jelen megrendelővel igazolom, hogy a Groupama Biztosító baleset-, betegség és poggyászbiztosítási feltételeit megismertem, azokat elfogadom, magamra és utastársaimra nézve kötelezőnek tekintem.