Keresési feltételek
Rab-sziget
2 felnőtt
Szűrés fontosság szerint

Rab-sziget - Rab-sziget

RAB-SZIGET, RAB
Rijeka 124 km; Mišnjak - Stinica kompátkelő 15 km
Rab - Budapest: 560 km


Rab-sziget

A sziget alapjában véve karszthegység, egy része mediterrán fenyőerdőkkel borított, másik része kopár kőrengeteg. A délnyugati Kalifront-félsziget majdnem teljes területe fenyvesekkel borított, ez a sziget legérintetlenebb területe. Rab klímája mediterrán, a telek viszont enyhék.
A szigeten végighúzódó Kamenjak vonulata megvédi a délnyugati területeket a szárazföld felől érkező bórától. A sziget csak hajóval és komppal közelíthető meg. Rendszeres kompjárat közlekedik Stinica és a sziget déli csücske között (Mišnjak), valamint az északi Lopar és a Krk szigeti Baška között.

A sziget eredeti neve Arba volt (jelentése "sötét, erdővel borított"), melyet az itt élő liburniai törzsek adták a szigetnek. A ma használatos Rab nevet a szigeten először a VII. században letelepült szlávok használták.

Rab - festői sziget a Kvarner-öbölben. A keleti partjain meredező éles kőszirtjeinek, illetve enyhe homokos strandjainak és a bozótossal és a mediterrán tölgyerdőkkel borított hegyoldalainak kontrasztjai teszik különlegessé. Legnagyobb városa és kikötőhelye Rab, de a szigeten van még jó pár idillikus, öböllel rendelkező település is, úgy mint: Lopar, Supetarska Draga, Kampor, Barbat és Banjol. Rab az ókortól napjainkig terjedő kultúra, a gyönyörű tájak, a hosszú és kellemes sétautak szigete.

A turisták gyönyörködhetnek Rab város történelmi örökségének műemlékeiben (Szent Kristóf tér), részt vehetnek az olyan hagyományos rendezvényeken, mint a Rabska fjera, a Rabi Íjászok Egyesületének Vitézi Tornája és más látványos programok. S a városnézéstől kitikkadt turisták szívesen édesítik meg napjukat a sziget híres ínyencségével – a rabi tortával, melyet egykoron még maga III. Sándor pápa is megízlelt.

Strandjai, öblei, a zöldellő vidék és az illatozó levegő a pihenést és az élvezetet szolgálják, míg fejlett idegenforgalmi infrastruktúrája az Adria egyik leglátogatottabb szigete.

 

Rab-sziget szállás ajánlatok

Nem található rekord